• +90 (342) 317 16 51 & +90 (342) 317 16 52

HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Sevgili arkadaşlar, Covid19 salgını sebebiyle YDYO Final sınavımızın 12/13/14 Haziran 2020 tarihlerinde online olarak yapılmasına karar verilmiştir. Sınavınızın en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için lütfen burada verilen bilgilendirmeleri dikkatli bir şekilde okuyup sınav saatinde canlı derste hazır bulunun.

• Finalimizin Writing bölümü 12.06.2020, Cuma günü saat 10.00’da başlayacaktır.
  • Finalimizin Speaking bölümü 13.06.2020, Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır.
  • Finalimizin Çoktan seçmeli (Multiple Choice) bölümü 14.06.2020, Pazar günü saat 10.00’da başlayacaktır.

Online sınav öncesinde kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak GAUZEM sistemine giriş yapıp yapamadıklarının kontrolünü sağlamak öğrencilerimizin kendi sorumluluğundadır. Öğrencilerimize sınav tarihine kadar sisteme girip kontrol etmelerini öneriyoruz.

Güvenli bir sınav uygulayabilmek adına, sınavın her oturumunda (Multiple Choice, Writing, Speaking) kamera kullanılacaktır. Bu bakımdan kamera temin etmek ya da bilgisayarınızdaki kameranın çalışır durumda olduğunu kontrol etmek sizlerin sorumluluğundadır. Kamerası olmayan veya çalışmayan öğrencimizi ne yazık ki sınava alamayacağız.

İhtiyaç halinde gösterilmek üzere tüm öğrencilerimizin sınav oturumları boyunca Öğrenci Kimlik Kartı ve Özel Kimlik Belgesini (nüfus cüzdanı/ ehliyet/ pasaport) hazır bulundurmaları gerekmektedir.

FİNAL SINAVI İÇİN ÖĞRENCİLERE DUYURULAR

1.2019-2020 öğretim yılında Haziran ayında online olarak yapılacak olan final sınavı diğer sınav oturumlarında olduğu gibi 3 ayrı bölümden oluşuyor.

1. Multiple Choice (Listening, Vocabulary, Use of English, Reading)
  2. Writing
  3. Speaking

2.Bu süreç içerisinde sınavlarla ilgili bütün duyuruları YDYO web sayfamızdan düzenli bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir.

3.Sınav öncesinde ve sınavın işleyiş süreciyle ilgili emin olmanız gereken konular:

• İyi bir internet erişiminiz olması
  • Mümkün olabildiğince bir bilgisayar temin edebiliyor olmanız
  • Bilgisayar veya mobil cihazınızın kamerasının çalışır durumda olması
  • Listening (dinleme) bölümünde sorun yaşanmaması adına bilgisayarınızda çalışır bir media player (Windows Media Player, Groove gibi) bulunduğunu kontrol etmeniz
  • Sınav oturumlarına sınav başlangıcından en az 15 dakika öncesinde katılıyor olmanız
  • Sınavın adımlarını doğru bir şekilde takip ediyor olmanız
  • Size belirtilen sınav saatine ve maksimum süreye dikkat ediyor olmanız
  • Sınavların büyük bir titizlikle, dikkatle yapılacağı için yalnızca kendi bilginiz ışığında hareket ediyor olmanız

4.Sınav süreciyle ilgili dikkat etmeniz gereken konular

• Sınav esnasında kopya çektiğiniz tespit edilirse, sınavınızın geçersiz sayılacağı.
  • Belgelendirebileceğiniz bir sağlık sorununuz varsa, söz konusu belgeyi Yabancı Diller Yüksekokuluna ileterek, bunun takibini ve sonucunu idareyle iletişimde kalarak netleştiriyor olmanız.
  • Tüm aşamaları özenle takip edip gereğini yaptığı halde aksilik yaşayanların konuyu öncelikle sınıf hocasına ve Yabancı Diller Yüksekokulu İdaresi’ne bildirilmesi gerektiği.
  • Teknik aksaklıklar sonucu sınavını tamamlayamama durumunda belgelendirmek kaydıyla telafi imkanı verilecektir.