• +90 (342) 317 16 51 & +90 (342) 317 16 52

Lütfen aşağıdaki notları dikkatlice okuyunuz. Seviye Tespit Sınavı linki bu duyurunun sonunda yer almaktadır.

2024-2025 yılında üniversitemizin Mühendislik, Mimarlık, Tıp (İngilizce Program), Uzay ve Havacılık Fakülteleri, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği Bölümleri ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sunan Bölümlerine kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz ve 2023-2024 akademik yılında İngilizce hazırlık okumuş ama başarılı olamamış ve bütünleme sınavına girmiş ancak başarılı olamamış tüm öğrencilerimizin dikkatine! Lütfen sınav takvimi ve devamındaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

• Online Seviye Tespit sınavına girmeyen öğrencilerimizin sınıf yerleştirmesi yapılamayacaktır.

• Ayrıca, Muafiyet sınavına girebilmenin ön koşulu Seviye Tespit sınavına girmiş ve belli bir puan barajını aşmış olmayı gerektirmektedir.

• Seviye Tespit Sınavı, gözetimsiz bir sınav olup online/ çevrimiçi olarak düzenlenecektir. Sınav 40 dakika uzunluğunda ve tek oturum şeklindedir.

• Çevrimiçi Seviye Tespit Sınavı'na giriş yapabilmek için

- Kullanıcı adı/Username: Öğrenci numaranız

- Şifre/Password: E-kayıt şifreniz

bilgilerini kullanmanız gerekmektedir.

• E-kayıt şifresini oluşturmayan öğrencilerimizin, şifre oluşturmak için https://obs.gantep.edu.tr/ adresindeki "Öğrenci Girişi" bölümünü ziyaret etmeleri önemlidir.

• Lütfen dikkat: Seviye Tespit Sınavı'nda sorulara bir kez cevap verdikten sonra geri dönüş yapılamayacaktır.

• Doğru seviye ve grubunuza yerleşebilmeniz için lütfen sınavı kendi bilgilerinizle tamamlayınız.

• Unutmayınız ki, Seviye Tespit Sınavı sonuçlarına göre yapılan yerleştirmelerde sonradan değişiklik yapılamayacaktır. Lütfen sınavı ciddiyetle tamamlayınız.

Seviye Tespit Sınavı linki https://oys21.gantep.edu.tr/login/auth.php

Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, bu duyuruyu okuduğunuzu ve gereken önlemleri alacağınızı varsaymaktayız.

Sınav sürecinde başarılar dileriz!